Jump to content
43oh

Cannot start Energia-0101E0015


Recommended Posts

I have downloaded and extracted energia-0101E0015-windows.zip. When I try to run energia.exe the following message is given:

 

post-699-0-55864000-1427463144_thumb.jpg

 

Unfortunately, this message is not very informative, so I don't know what is the cause of the problem. I have no such problem with the earlier versions of Energia (including versions 9 - 12).

Link to post
Share on other sites

Finally I could find the exact symptom:

Energia 15 could not start if the Energia/libraries folder (located in my user Documents directory) contains anything from my previous developments. It starts however, when that folder is empty.

 

Similar problems were reported in the case of the Arduino IDE 1.0.x and 1.6.x as well. See in this forum: http://forum.arduino.cc/index.php?topic=167553.0

 

Thank you for your attention!

Link to post
Share on other sites

That's an odd one. Could you post a list of libraries (or attach them in a zip file) so that I can look into this?

It is very strange, but now I cannot reproduce the problem. As I have removed or reinstalled several software packages (including JDK, development environments for different microcontrollers etc) in the past days I guess, that it was just a misfortunate interference between different versions of Java or virtual COM drivers. In the Arduino forum I linked above several possible reasons are mentioned.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...