Jump to content
jaegerh

Compiler Error: cannot open linker script file memory.x: No such file or directory

Recommended Posts

I am an Arduino user and just discovered Energia for the MSP430.  After installing Energia on my MacBook Pro (Snow Leopard 10.6.8) and following the Getting Starting steps, I loaded the Blink sketch.  Upon compiling I get this error:

 

 

....Energia.app/Contents/Resources/Java/hardware/tools/msp430/bin/../lib/gcc/msp430/4.6.3/../../../../msp430/bin/ld: cannot open linker script file memory.x: No such file or directory
collect2: ld returned 1 exit status
 
This must be pretty trivial, because I cannot find anything about this in this forum.  I am hoping someone can enlighten me.
Thanks
Herbert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you post the verbose output of the compilation failure? 

 

1: Turn on verbose output during compilation in the preferences

2: Compile your Sketch and you should see a whole bunch of info in your console

3: Post the output of the console in this thread

Share this post


Link to post
Share on other sites

O.K. -- I figured it out.  As I thought, it was a trivial problem, somewhat embarrassing.  I ran Energia from a folder deep down in my documents folder.  Once I moved it into the application folder everything worked like a charm.  Thanks for the help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just hit exactly the same problem using the rc-switch library from here: https://code.google.com/p/rc-switch/ to control some 433Mhz power switches. 

 

In my case the energia installation was inside "C:\Program Files (x86)\energia-0101E0011\"
 
Moving it to directory without spaces and/or brackets fixed it.
 
Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites

As reference for @@energia, same here:
http://forum.43oh.com/topic/3777-energia-library-bosch-bmp085-template-library/page-2
 
Energia 11 was installed just one level deep ("Other Programs"). Same location worked with Energia 09 and 10.

 

edit: oops, only noticed now that's a revived old thread - but same error message

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi jaegerh,

 

I'm having exactly the same problem with the Energia 0101E0011 (12/17/2013). Like you I'm running deep in my Documents file. For you it's a simple matter, but for me I don't even know where to change these settings to run somewhere else...

 

Can you tell me exactly what you did ? I can't compile even the simplest program....

 

Thanks...

 

Yes !!! 

 

I did what you said to copy directly to C:/energia and it works. Thanks again...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...