Jump to content
Sign in to follow this  
villekille

MSP430G2352 currency consumption in sleep mode 10 X too high

Recommended Posts

I have a project, using MSP430G2352 and while it seems to be working nicely, when I measure the currency consumption of my circuit, it is much higher than the one stated in datasheets, as I am having it in deep sleep (mode 3) and the only things which should take current are the regulator (according to datasheet 1.2 uA) and a resistor divider of 590k + 470k, which should consume in this case about 7 uA, and then the MSP..but the current is 70 uA!! I don't know if there are some software things to be taken care of before going to sleep to make the consumption less??? I have disabled the WDT before sleep.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What is your code? Have you tried an "empty" main? i.e. disable the dog and go straight into low power mode?

Also what is the circuit you are using? Have you tried measuring current just into the chip?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...