Jump to content
43oh

Failed during downloading into MSP432P401R red board


Recommended Posts

Energia: 1.6.10E18 (Windows 10), Board: "LaunchPad w/ msp432 EMT (48MHz)"

C:\Users\L\Downloads\energia-1.6.10E18\arduino-builder -dump-prefs -logger=machine -hardware "C:\Users\L\Downloads\energia-1.6.10E18\hardware" -hardware "C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages" -tools "C:\Users\L\Downloads\energia-1.6.10E18\tools-builder" -tools "C:\Users\L\Downloads\energia-1.6.10E18\hardware\tools\msp430" -tools "C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages" -built-in-libraries "C:\Users\L\Downloads\energia-1.6.10E18\libraries" -libraries "C:\Users\L\Documents\Energia\libraries" -fqbn=energia:msp432:MSP-EXP432P401R -ide-version=10610 -build-path "C:\Users\L\AppData\Local\Temp\build1577eff3f0155889292a670924e2ce48.tmp" -warnings=none -prefs=build.warn_data_percentage=75 -verbose "C:\Users\L\Downloads\energia-1.6.10E18\examples\10.MultiTasking\MultiBlink\MultiBlink.ino"

Board MSP-EXP432P401R (platform msp432, package energia) is unknown

Error compiling for board LaunchPad w/ msp432 EMT (48MHz).
Invalid library found in C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\SPI: C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\SPI
Invalid library found in C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\Wire: C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\Wire
Invalid library found in C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\SPI: C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\SPI
Invalid library found in C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\Wire: C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\Wire
 package_index.json file signature verification failed
java.lang.RuntimeException: cc.arduino.contributions.SignatureVerificationFailedException: package_index.json file signature verification failed
    at cc.arduino.contributions.libraries.ui.LibraryManagerUI.lambda$onUpdatePressed$0(LibraryManagerUI.java:212)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Caused by: cc.arduino.contributions.SignatureVerificationFailedException: package_index.json file signature verification failed
    at cc.arduino.contributions.packages.ContributionsIndexer.parseIndex(ContributionsIndexer.java:84)
    at processing.app.BaseNoGui.initPackages(BaseNoGui.java:607)
    at processing.app.Base$8.onIndexesUpdated(Base.java:1277)
    at cc.arduino.contributions.libraries.ui.LibraryManagerUI.lambda$onUpdatePressed$0(LibraryManagerUI.java:210)
    ... 1 more
Invalid library found in C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\SPI: C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\SPI
Invalid library found in C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\Wire: C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\Wire
Invalid library found in C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\SPI: C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\SPI
Invalid library found in C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\Wire: C:\Users\L\AppData\Local\Energia15\packages\energia\hardware\msp432\1.0.15\libraries\Wire

Link to post
Share on other sites

There is indeed something wrong with package_index.json. Can you please do the following?

  1. Close Energia
  2. Type "file explorer" in the "Search Window" This will bring up a file explorer window.
  3. Paste "%LOCALAPPDATA%\Energia15\" into the location bar.
  4. You should see something like this.image.thumb.png.5290ef6501d5111d6cc9e40699d0a0ed.png
  5. Drag package_index.json and package_index.json.sig to the Desktop.
  6. Attach them to this thread so that I can have a look at them.
  7. The action in step 4 should have moved the 2 files and they should no longer exist in the directory mentioned in step 2.
  8. Now delete both the directories "packages" and "staging". This will force removal of all Energia packages.
  9. Now reopen Energia and go to Tools->Board->Boards Manager. This will download a fresh copy of package_index.json and package_index.json.sig.
  10. Install the package "Energia MSP432 EMT RED Boards"
  11. Open the Blink example under File->Examples->01.Basics->Blink.
  12. Click the Upload button.

Please report back on what results you are getting after these steps.

Robert

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
On 6/1/2018 at 12:13 AM, energia said:

There is indeed something wrong with package_index.json. Can you please do the following?

  1. Close Energia
  2. Type "file explorer" in the "Search Window" This will bring up a file explorer window.
  3. Paste "%LOCALAPPDATA%\Energia15\" into the location bar.
  4. You should see something like this.image.thumb.png.5290ef6501d5111d6cc9e40699d0a0ed.png
  5. Drag package_index.json and package_index.json.sig to the Desktop.
  6. Attach them to this thread so that I can have a look at them.
  7. The action in step 4 should have moved the 2 files and they should no longer exist in the directory mentioned in step 2.
  8. Now delete both the directories "packages" and "staging". This will force removal of all Energia packages.
  9. Now reopen Energia and go to Tools->Board->Boards Manager. This will download a fresh copy of package_index.json and package_index.json.sig.
  10. Install the package "Energia MSP432 EMT RED Boards"
  11. Open the Blink example under File->Examples->01.Basics->Blink.
  12. Click the Upload button.

Please report back on what results you are getting after these steps.

Robert

Thank you for your feedback. Apparently, I have solved this problem by updating the new boards. It could be during that time I have not received fully file uploaded due to whatever reason which is I am not sure about what actually happened during file uploading.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...