Jump to content
Sign in to follow this  
saiko

MSP-EXP432P401R and BOOSTXL-EDUMKII, issue with LCD

Recommended Posts

Hi, this is my first post on the forum, hope I have put my query in the right forum.

OS: Windows 10

IDE: Energia

We actually just got started off using the MSP432 and the MKii kit, nearly all the examples work as expected, except the ones with LCD.

We do not get any compilations errors, and the program loads fine and also we see the data over serial port after uploading the code.

 

We see several suggestions about removing R9/R10 shunts, but suppose that doesn't pertain to MSP432(?)

What are we missing here? In fact when we run the Code composer studio example for LCD, it does work fine, so it shouldn't be an issue with LCD as such.

 

 

Thank you in advance, if you need any more details, please do ask.

We assume its something very silly we are missing, but still need your assistance to fix it.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Rei,

Thank you for your reply. We were using the "Energia MSP432 EMT red boards".

But now, after uninstalling it and switching to "Energia MSP432 boards" it worked!! Thank you for pointing that out and looks like that's what was causing issue.

Strange, was that the wrong boards file we were trying?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're welcome!

The Energia MSP432 EMT red boards requires the red MSP432 LaunchPad, while the Energia MSP432 boards work with either black or red variants.

Which is the colour of your MSP432 LaunchPad?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×