Jump to content
43oh

Problem reading data from the MMA7455 accelerometer


Recommended Posts

Hello everyone.

I'm a beginner and doing some project with the MSP430 2553. I connected the MMA7455 and used different libraries to get some data, but I'm doing something wrong. Perhaps I use the wrong ports, or the wrong configuration, or I don't know what I'm missing. With the libraries I get to show text in the terminal, but the values are always 0. I would be grateful if someone could help me out, I'm for days on this problem.

SCL -> 1.6
SDA -> 1.7

Libraries I used:

https://playground.arduino.cc/Main/MMA7455

https://arduino-info.wikispaces.com/accelerometer-MMA7455

Attached is the doc.

MMA7455L.pdf

Link to post
Share on other sites

Try Wire.setModule(0) before calling Wire.begin().

Reason is that the standard changed for the wire pins from ping 14/15 to pin 9/10 a while back. You are better off using pins 14/15 on the G2553 though since Wire on pins 9/10 is a software implementation. So use Wire.setModule() before Wire.begin() to allocate Wire to the hardware supported I2C pins.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...