Jump to content
Sign in to follow this  
Jake

MSP 430 and ADXL345 accelerometer

Recommended Posts

Howdy everyone,

 

Finally getting back to the microcontrollers.

 

I have been trying to get the MSP and ADXL to work together.

 

https://e2e.ti.com/support/microcontrollers/msp430/f/166/t/490264

 

I have been using this code and the ADXL from Adafruit they already has the pull up resistors on the board. From Adafruit example they are only using SDA and SCL and the 3v power.

 

The red LED is only supposed to be on if the sensor is in certain positions. But it's on all the time. And I can not get anything to come up on the terminal screen even though it says connected.

 

Has anybody else built one of these?

 

Any where to start with the terminal connectivity or seeing if the sensor is functioning? I tried connecting SCL and SDA to my logic analyzer, both just show high but no signal.

 

Thanks!

 

Merry Christmas to yall!

 

 

 

Sent from my XT1254 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know anything about the Adafruit version but I've successfully got the Msp talking to the adxl345 with Code Composer. What software are you using to write the code, Code Composer or Energia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am using CCS6

 

I am going to back to LAB 8 the UART lab to see if there is something mad with my launchpad or the terminal itself.  What I dont get is the fact that I cant see any signals coming from the sensor at all.  I figured I would see some data with the logic analyzer connected to it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×