Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'st7735'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News
    • Announcements
    • Suggestions
    • New users say Hi!
  • Spotlight!
    • Sponsor Spotlight
    • Sponsor Giveaways
  • Energia
    • Energia - MSP
    • Energia - TivaC/CC3XXX
    • Energia - C2000
    • Energia Libraries
  • MSP Technical Forums
    • General
    • Compilers and IDEs
    • Development Kits
    • Programmers and Debuggers
    • Code vault
    • Projects
    • Booster Packs
    • Energia
  • Tiva-C, Hercules, CCXXXX ARM Technical Forums
    • General
    • SensorTag
    • Tiva-C, Hercules, CC3XXX Launchpad Booster Packs
    • Code Vault
    • Projects
    • Compilers and IDEs
    • Development Kits and Custom Boards
  • Beagle ARM Cortex A8 Technical Forums
    • General
    • Code Snippets and Scripts
    • Cases, Capes and Plugin Boards
    • Projects
  • General Electronics Forum
    • General Electronics
    • Other Microcontrollers
  • Connect
    • Embedded Systems/Test Equipment Deals
    • Buy, Trade and Sell
    • The 43oh Store
    • Community Projects
    • Fireside Chat
  • C2000 Technical Forums
    • General
    • Development Kits
    • Code Vault
    • Projects
    • BoosterPacks

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Location


Interests


Sparkfun


Github

Found 1 result

  1. iesalais

    MSP432 Hardware SPI Issue

    Hello, I've been trying to run an example called "graphicstest" from adafruit's ST7735 library on a TFT display using an MSP432. My problem is that, for some reason, software SPI works but not hardware SPI. The example "graphicstest" has an option to switch to software SPI by setting the MOSI and SCK pins to whatever i want and when i do that it works, the program does it's little test, but the problem with that is that it runs VERY slow so i kinda need this to work at its intended speed by using hardware SPI. if i hook up MOSI pin to P1.6 and SCK to P1.5 on my MSP432, nothing happens while using hardware SPI. but once i switch to software SPI and set MOSI as pin 15(P1.6) and SCK as pin 7(P1.5), it works. Can anyone help explain what is going on? P.S. this is what the code looks like when changing from Hardware to Software: // For the breakout, you can use any 2 or 3 pins // These pins will also work for the 1.8" TFT shield #define TFT_CS 18 //P3.0 on MSP432 #define TFT_RST 5 #define TFT_DC 8 // Option 1 (recommended): must use the hardware SPI pins // (for UNO thats sclk = 13 and sid = 11) and pin 10 must be // an output. This is much faster - also required if you want // to use the microSD card (see the image drawing example) Adafruit_ST7735 tft = Adafruit_ST7735(TFT_CS, TFT_DC, TFT_RST); // Option 2: use any pins but a little slower! #define TFT_SCLK 7 // set these to be whatever pins you like! #define TFT_MOSI 15 // set these to be whatever pins you like! //Adafruit_ST7735 tft = Adafruit_ST7735(TFT_CS, TFT_DC, TFT_MOSI, TFT_SCLK, TFT_RST);
×