Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'PID'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News
    • Announcements
    • Suggestions
    • New users say Hi!
  • Spotlight!
    • Sponsor Spotlight
    • Sponsor Giveaways
  • Energia
    • Energia - MSP
    • Energia - TivaC/CC3XXX
    • Energia - C2000
    • Energia Libraries
  • MSP Technical Forums
    • General
    • Compilers and IDEs
    • Development Kits
    • Programmers and Debuggers
    • Code vault
    • Projects
    • Booster Packs
    • Energia
  • Tiva-C, Hercules, CCXXXX ARM Technical Forums
    • General
    • SensorTag
    • Tiva-C, Hercules, CC3XXX Launchpad Booster Packs
    • Code Vault
    • Projects
    • Compilers and IDEs
    • Development Kits and Custom Boards
  • Beagle ARM Cortex A8 Technical Forums
    • General
    • Code Snippets and Scripts
    • Cases, Capes and Plugin Boards
    • Projects
  • General Electronics Forum
    • General Electronics
    • Other Microcontrollers
  • Connect
    • Embedded Systems/Test Equipment Deals
    • Buy, Trade and Sell
    • The 43oh Store
    • Community Projects
    • Fireside Chat
  • C2000 Technical Forums
    • General
    • Development Kits
    • Code Vault
    • Projects
    • BoosterPacks

Calendars

There are no results to display.


Found 2 results

  1. PID Autotune

    I am building a code to control a heater with a PWM output connected to an SSR using the Arduino-PID-AutoTune-Library. There are two issues I am currently facing with the above library while using the normal mode(not simulating but using actual analog input of a thermocouple) of operation. https://github.com/br3ttb/Arduino-PID-AutoTune-Library 1> The temperature overshoots when I start the operation. I tried several values for the constants(kp=2,ki=0.5,kd=2; kp=1,ki=0.8,kd=0.8; kp=1,ki=0.5,kd=0 etc), but still the temperature overshoots by a significant amount. For eg, if the Setpoint is 100 C, the process value goes upto 130-140 C before coming back to stable state between 95 to 110 C. 2> When I use the Auto tuning feature, the Arduino enters the tuning mode, but the PWM output count just toggles between 50 and 150 and it never comes out of Autotune mode and the temperature goes on increasing continuously even beyond 200 C although the set point is 100 C. Can you please help me rectify the problem? Thanks sketch_feb12a.ino
  2. Hi, Is there a ready library for PID control available for MSP430F5438A or G2553 controllers. Please help if an example is available for the same. Thanks, Tanmay
×