Jump to content
43oh

Search the Community

Showing results for tags 'LM4F120'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News
    • Announcements
    • Suggestions
    • New users say Hi!
  • Spotlight!
    • Sponsor Spotlight
    • Sponsor Giveaways
  • Energia
    • Energia - MSP
    • Energia - TivaC/CC3XXX
    • Energia - C2000
    • Energia Libraries
  • MSP Technical Forums
    • General
    • Compilers and IDEs
    • Development Kits
    • Programmers and Debuggers
    • Code vault
    • Projects
    • Booster Packs
    • Energia
  • Tiva-C, Hercules, CCXXXX ARM Technical Forums
    • General
    • SensorTag
    • Tiva-C, Hercules, CC3XXX Launchpad Booster Packs
    • Code Vault
    • Projects
    • Compilers and IDEs
    • Development Kits and Custom Boards
  • Beagle ARM Cortex A8 Technical Forums
    • General
    • Code Snippets and Scripts
    • Cases, Capes and Plugin Boards
    • Projects
  • General Electronics Forum
    • General Electronics
    • Other Microcontrollers
  • Connect
    • Embedded Systems/Test Equipment Deals
    • Buy, Trade and Sell
    • The 43oh Store
    • Community Projects
    • Fireside Chat
  • C2000 Technical Forums
    • General
    • Development Kits
    • Code Vault
    • Projects
    • BoosterPacks

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Location


Interests


Sparkfun


Github

Found 10 results

  1. Hey guys. I'm learning I2C protocol and practicing with LM4F120 board, I'm using DS1307 as the I2C device. I tried to scan for the I2C device first but found I2C device at any address. I did checked my wire connection, my I2C setModule(), etc but still. This does not happen with Arduino Please help me out. Thank you Here's the code. I use Energia. i2c_scanner.ino
  2. Hi, if this is the wrong forum please direct me elsewhere. I have an AS5048A chip that I've successfully pulled data from using an Arduino board. Datasheet for AS5048A - http://www.ams.com/eng/content/download/438523/1341157/file/AS5048_Datasheet.pdf I finally pulled my LM4F120 eval kit that I got last year out and started playing with it. I'm not having any success reading data from the chip with it, though. My embedded experience is limited to the higher level abstractions of Arduino stuff and I occasionally feel like I'm just flapping my arms uselessly. I will say that being able t
  3. I gave my In-Laws my Vizio TV because IR Sensor and HDMI ports don't work. Father-in-law loosing sanity (Literally). Now, what I would like to do is use the EK-LM4F120XL. I got it two years ago. Low patience at the end of the day. I've seen IR DEMO projects. Looking to use IR commands from my DirecTV remote coded to what ever TV, to control assuming GPIOs, to control the momentary switches on the side of the TV. Control Power, Input, Volume UP/DOWN. Channel UP/DOWN and Menu aren't really necessary. Need a good push in the right directions. Have basic coding and soldering skills. Sc
  4. Hello, I am having big troubles with running I2C on my stellarpad. I am total noob to this topic so i want to ask if anyone can explain it. I have found that Stellarpad has 4 chanells. I have got some questions. 1. How to wire an I2C device properly. Do i need pullup resistors or should i use pinMode on INPUT_PULLUP ? 2. How i can ensure that i connected the device properly ? I tried I2C scanner from arduino webside, but I always recieve message device found on each adress, with nothing connected to board. Here is the I2C scanner code : // -----------------------------------
  5. LM4F120 Energia 0101E0011 will not compile code, it compiles fine with Energia 0101E0009. This is part of a larger program, that I would like to move to Energia 0101E0011 Errors: GPS_Time_Set_1_1_0.ino: In function 'void loop()': GPS_Time_Set_1_1_0.ino:1093:26: error: 'SYSCTL_PERIPH_UART0' was not declared in this scope GPS_Time_Set_1_1_0.ino:1093:45: error: 'SysCtlPeripheralEnable' was not declared in this scope GPS_Time_Set_1_1_0.ino:1097:30: error: 'SYSCTL_PERIPH_UART7' was not declared in this scope My code: #include "driverlib/uart.h" #include "inc/hw_ints.h" // Variab
  6. Hello, I have tested 2x16 LCD and works well. Included pll and systick routines. Thist project is wroted withotut any driverlib functions. It will be a good example for "bare-metal coding". https://github.com/fatihinanc/stellaris-launchpad/tree/master/1602_lcd HD44780 1602 LCD Connections; RS -> PB0 EN -> PB1 D4 -> PD0 D5 -> PD1 D6 -> PD2 D7 -> PD3
  7. Hi! I'm using Stellaris LM4F120 and I'm getting errors on use malloc(), on call this function it always return NULL. I found in another post that I have to do dynamic memory allocation, but I don't know to do that. Someone knows how to do that? Thanks...
  8. Hi there, I would really appreciate any help here. Assuming ClockVal defined as unsigned long Clockval=0 After executing this 2 lines of code... SysCtlClockSet(SYSCTL_SYSDIV_5|SYSCTL_USE_PLL|SYSCTL_XTAL_16MHZ|SYSCTL_OSC_MAIN); ClockVal = SysCtlClockGet(); What should be the correct value of Clockval? A friend of mine reported 40,000.000 meaning 40 Mhz using IAR, in my case running Keil I get 3,200000 or 3.2 Mhz, does abybody have a clue for this weird value?? Thanks a lot in advance Simao P.S. 1) We both use Stellaris LM4F120 LaunchPad Evaluation K
  9. Hello, i need help with running GY521 gyro on my Stellaris Launchpad with Energia. I found something about wiring GND -> GND 3,3V -> VCC Analog4 -> SDA Analog5 -> SCL and also read this topic at arduino http://playground.ar...c/Main/MPU-6050 there is a sketch but i dont know how to port it at Energia for stellaris launchpad. So i want to ask if there is anybody, who was playing with gyro and can help me understand the way it works. Thanks
  10. Hi, This site has been a very good resource. I was able to get debugging from CCS to LM4F120 launpad working from ubuntu. So, now I'm moving on to my next issue... My environment: Ubuntu 12.04; CCS 5.2.1; TI Stellaris LM4F120 Launchpad. The launchpad target has to uUSB ports, one for debug the other for com, e.g. uartprintf(). The qs_rgb and helloworld examples use uartprintf() to communicate with a user, but I have not been able to get it to work from my ubuntu laptop. When I connect the 2nd (non-debug) USB to my laptop it does not enumerate. Any idea how I can get this t
×
×
  • Create New...