Jump to content

manik

Members
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

  1. i am trying to program "cc1350 launchpad-433MHz" to receive data over rf sent by another "cc1350 launchpad-433MHz" which is connected with rf-studio. here is my code with changes i made to set frequency on 433MHz ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #include "EasyLink.h" EasyLink_RxPacket rxPacket; EasyLink myLink; void setup() { Serial.begin(115200); // begin defaults to EasyLink_Phy_50kbps2gfsk myLink.begin(); Serial.println(myLink.version()); EasyLink_setFrequency(433000000); Serial.print("testing frequency: "); Serial.println(EasyLink_getFrequency(),HEX); delay(2000); } uint16_t value; void loop() { // Wait / block for 2 second to receive a packet. // rxTimeout is in Radio time and needs to be converted from miliseconds to Radio Time rxPacket.rxTimeout = EasyLink_ms_To_RadioTime(2000); // Turn the receiver on immediately rxPacket.absTime = EasyLink_ms_To_RadioTime(0); EasyLink_Status status = myLink.receive(&rxPacket); if (status == EasyLink_Status_Success) { memcpy(&value, &rxPacket.payload, sizeof(uint16_t)); Serial.print("Packet received with lenght "); Serial.print(rxPacket.len); Serial.print(" and value "); Serial.println(value); } else { Serial.print("Error receiving packet with status code: "); Serial.print(status); Serial.print(" ("); Serial.print(myLink.getStatusString(status)); Serial.println(")"); } } --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- the problem is: when i run the code and open comport following message is printed continuously: " Error receiving packet with status code: 6 (Rx Error) " also, when i transmit on 433MHz from one cc1350 and receive on other cc1350 which is connected to rf-studio, "Packet transmitted successfully" is printed on comport but nothing is received on rfstudio i ran the example code on code composer studio for rf on 433MHz by changing "smartrf_setting.c/.h" file, worked fine. i can't figure out why it is not working with energia at 433MHz. i have successfully communicated at 868MHz between two cc1350.
×