Jump to content

RandyStockberger

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

About RandyStockberger

  • Rank
    Noob Class
  1. I'm connected to a USB2.0 port on a modern machine with a mix of 2.0 and 3.x ports/hubs. I've ordered a pair of MSP-EXP430FR2433 launchpads with the hope that they are supported by Linux CLI tools. I can't find anything official about what will work and what won't. I've been told that the MSP-EXP430G2 isn't supported under Linux but the Linux version of Energia has the G2553 listed as a supported chip. Most confusing for a newbie. Thanks All Randy
  2. Which MSP430 Launchpad(s) are supported under Linux? Randy
  3. I'm trying to bring up a CLI/Makefile based toolset under Ubuntu. Ubuntu version 17.04 MSPDebug version 0.24 My two Launchpads are both MSP-EXP430G2, Rev1.5, and are about three years old. One has a 2553 chip and the other is a 2452. Result of 'mspdebug --usb-list' includes: Devices on bus 001: 001:010 0451:f432 eZ430-RF2500 [serial: FEFF467AF9CB2548] Running mspdebug gives: randy@corvette: mspdebug/0.24$ ./mspdebug -U '001:010' rf2500 MSPDebug version 0.24 - debugging tool for MSP430 MCUs Copyright (C) 2009-2016 Daniel Beer <dlbeer@gmail.com> This is free software; see the source for copying conditions. There is NO warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. Chip info database from MSP430.dll v3.3.1.4 Copyright (C) 2013 TI, Inc. Trying to open interface 1 on 010 rf2500: warning: can't detach kernel driver: No data available Initializing FET... rf2500: can't send data: Resource temporarily unavailable fet: open failed Trying again... Initializing FET... rf2500: can't send data: Resource temporarily unavailable fet: open failed After I plug the Launchpad into USB, dmesg shows: [80373.763698] usb 1-9.3: USB disconnect, device number 10 [80387.054044] usb 1-9.3: new full-speed USB device number 11 using xhci_hcd [80387.363746] usb 1-9.3: New USB device found, idVendor=0451, idProduct=f432 [80387.363749] usb 1-9.3: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3 [80387.363751] usb 1-9.3: Product: Texas Instruments MSP-FET430UIF [80387.363752] usb 1-9.3: Manufacturer: Texas Instruments [80387.363753] usb 1-9.3: SerialNumber: FEFF467AF9CB2548 [80387.389816] cdc_acm 1-9.3:1.0: No union descriptor, testing for castrated device [80387.389829] cdc_acm 1-9.3:1.0: ttyACM0: USB ACM device [80397.690445] hid-generic 0003:0451:F432.000A: usb_submit_urb(ctrl) failed: -1 [80397.690462] hid-generic 0003:0451:F432.000A: timeout initializing reports [80397.696344] hid-generic 0003:0451:F432.000A: hiddev0,hidraw4: USB HID v1.01 Device [Texas Instruments Texas Instruments MSP-FET430UIF] on usb-0000:03:00.0-9.3/input1 I've installed and activated the udev rules in /etc/udev/rules.d/71-ti-permissions.rules This feels like a driver problem to me. I haven't been able to find any information on what drivers are used, just vague and unhelpful statements like 'if you are running a current version of Linux it probably has the correct drivers already installed.' I've tried running as root to bypass any permissions issues with no change in results. I've installed energia, it uses mspdebug for it's connection so it gives the same result. I've run out of things to try. The MSP430 is a nice processor to work with but if I can't get the tools to work I'll have to pick a different MCU. Thanks All Randy
×
×
  • Create New...