Jump to content
43oh

All Activity

This stream auto-updates

  1. Yesterday
  2. I installed Energia 1.6 and with this the upload worked. Then I switched back to version 1.8 and it worked also. I do not understand what happened, but I am happy anyway.
  3. Last week
  4. I've reposted this since the program insists on displaying the word"color" instead of showing it so please disregard this mess and look to the new posting if you please. thanks,
  5. Members 0 3 posts Posted just now THIS CODE WORKS IN ALL WAYS EXCEPT WHEN IT LOOPS BACK TO GET MORE DATA, AND NONE IS BEING SENT, IT TURNS OFF THE RELAY THAT HAS BEEN SET ON. i NEED TO KEEP THE RELAY SET WHEN NO SERIAL INPUT DATA IS THERE. WHEN DIFFERENT DATA, OR THE SAME DATA IS INPUT, IT AGAIN WORKS AS EXPECTED UNTIL LOOPING BACK TO LOOK FOR MORE DATA. THE RESULT, IS THAT THE RELAY IS JUST PULSED ON UNTIL THE NEXT LOOP THROUGH. CAN ANYONE HELP ME TO GET THE RELAYS TO S
  6. THIS CODE WORKS IN ALL WAYS EXCEPT WHEN IT LOOPS BACK TO GET MORE DATA, AND NONE IS BEING SENT, IT TURNS OFF THE RELAY THAT HAS BEEN SET ON. i NEED TO KEEP THE RELAY SET WHEN NO SERIAL INPUT DATA IS THERE. WHEN DIFFERENT DATA, OR THE SAME DATA IS INPUT, IT AGAIN WORKS AS EXPECTED UNTIL LOOPING BACK TO LOOK FOR MORE DATA. THE RESULT, IS THAT THE RELAY IS JUST PULSED ON UNTIL THE NEXT LOOP THROUGH. CAN ANYONE HELP ME TO GET THE RELAYS TO STAY ON WHEN SELECTED UNTIL NEW DATA IS INPUT FOR A DIFFERENT ONE? (ALSO, I HAVE NO IDEA WHY THIS WANTS TO DISPLAY COLOR HERE INSTEAD OF JUST PRINTING THE
  7. Board: MSP-Exp430G Rev. 1.5 MSP430G2231 OS: Windows 10 I upgraded to Energia: 1.8.10E23 (12/17/2019). To test I load the "Blink" from the examples. After having troubles, I also loaded the drivers new. During upload I get the the following error msg: prog: 'c:\tmp\arduino_build_502867/Blink.ino.hex': The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect. Note the "/" before Blink". I think this causes the error. Where does it come from? The whole output can be found in the enclosed file. I could find the name in question in the output of the compi
  8. Earlier
  9. And three years later... It stopped being a solution. I give up. I'll donate my black 432 boards to someone in the club who wants to keep trying, but I will stick with the MSP430 boards which still work with my new PC, albeit more reliably if I use an old USB 2.0 splitter.
  10. Just in case anyone is interested this problem has been resolved. I purchased a new MSP432 Launchpad, it is Rev 2.1 versus the previous Rev 2.0 I was using. I found the link to the "out of box GUI" (which was not straight forward the location is NOT where the documentation with the LaunchPad indicates) and ran that from the Cloud, it worked just fine. To me that proved the serial port was communicating both ways. I then loaded my simple check out program and it worked just fine. I then plugged in my Rev 2.0 MSP432 LaunchPad (which used to work just fine) and uploaded the same chec
  11. Thought about this thread (and good old times on 43oh!) when I saw Big Clive finding an MSP430G2230 in a solar light 馃檪 As usual, he discusses the circuit in great detail. Quite clever implementation of battery charging and brightness control.
  12. Some more information on this issue. I tried running my MSP430 Launchpad on the "new" Energia and Windows 10 combination. The program compiles and uploads without errors, but if I use the serial port it completely locks up my computer and I can only reset the entire computer to recover. This exact same MSP430 Launchpad worked just fine with the serial port on an older Energia and Windows version as mentioned in the first post. Most perplexing.
  13. It seems after a Windows 10 upgrade the serial monitor does not work for Energia 1.8 for the MSP432. Looking at the EVENTS in the Device Manager shows the serial port is not migrated, but the device properties says the COM port is working properly. I have reloaded the XDS110 drivers and get the same results. The serial monitor function was working properly until Windows was upgraded. (Windows 10 Pro version 1909). I have tried many of the Regedit solutions suggested to get a device to properly migrate to no avail. On another laptop I used an older version of Energia 0101E0017 and Win
  14. You could try configuring the jumpers like this: See https://embedxcode.com/site/Chapter4/Section5/#upload-to-launchpad-cc3200-wifi
  15. Ha that is cool! I guess one side project I need to pick up "at some point" (code phrase for "sometime next century if I'm still alive") is DIY electrification of our bicycles. My son especially needs some motorized motivation... we moved to an area that's quite hilly!
  16. Hello! Looks like a nice space to spread your stuff. The last year was tough, but got through it. All my work is at home now, no active side projects... however I'm going to pick up an old powerwheels jeep for cheap and fix it up for my kid's birthday 馃榾
  17. AI and edge? That sounds fancy... what kind of edge hardware?
  18. Nice to see you back! I've terminated the embedXcode project (it is now under LTS). I'm switching away from Apple and transitioning to Debian. Many projects on IoT and displays, as usual, and starting to investigate AI with edge computing.
  19. HI folks- Old time forum member here, but been away from the microcontroller hobby for a few years... sold my old house, moved to a rental for a year, now finally in a new "permanent" house for hopefully a long time. The basement is an utter mess but I have all my electronics parts, soldering equipment, an entire bin dedicated to TI launchpads, stored in my crawlspace (w/ dehumidifier) for when I clean up this mess of a basement & set up my new workbench. So what's everyone working on these days?
  20. I had the same problem and installed the previous version: 1.8.7E21, works fine now.
  21. Running windows 10 and a TM4C1294 launchpad ethernet server with a tplink router inbetween the pc and the launchpad. When I try to test this with using putty telenet at 192.168.180.164 port 80 without typing anything, I get garbage characters like this : inByte: 每 inByte: 每 inByte: 每 inByte: 每 inByte: 每 inByte: 每 inByte: 每 inByte: 每 inByte: 每 inByte: 每 inByte: 每 inByte: 每 inByte: 每 inByte: 每 Why is this occurring? I can stop it by screening for ascii characters with : if((inByte > 47) and (inByte < 123). #include <Energia.h> #in
  22. I managed to work around the first problem But now i'm getting this error: java.io.IOException: Cannot run program "{runtime.tools.dslite-7.2.0.2096.path}/DebugServer/bin/DSLite": CreateProcess error=2, El sistema no puede encontrar el archivo especificado at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:1048) at processing.app.helpers.ProcessUtils.exec(ProcessUtils.java:26) at cc.arduino.packages.Uploader.executeUploadCommand(Uploader.java:129) at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.runCommand(SerialUploader.java:383) at cc.arduino.packa
  23. So i'm trying to evaluate some of the basic examples of energia in a MSP-EXP432E401Y, I have installed the board package Energia MSPP432E Ethernet RED boards (which says that includes the MSP-EXP432E401Y) but I can't compile nor run any of them. https://ibb.co/XS7CcJH Am I doing something wrong, or do I have to use CCS to program my board? Thanks in advance.
  24. I did something similar with Xcode on macOS, called embedXcode. I'm now 鈥渟witching back" and considering Visual Studio Code on Debian.
  25. Thanks for sharing about this. Also Check out Alight Motion Pro APK, COC MOD APK 2021, and Nulled WP Themes 2021.
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...