Search the Community

Showing results for tags 'lm35'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News
    • Announcements
    • Suggestions
    • New users say Hi!
  • Spotlight!
    • Sponsor Spotlight
    • Sponsor Giveaways
  • Energia
    • Energia - MSP
    • Energia - TivaC/CC3XXX
    • Energia - C2000
    • Energia Libraries
  • MSP Technical Forums
    • General
    • Compilers and IDEs
    • Development Kits
    • Programmers and Debuggers
    • Code vault
    • Projects
    • Booster Packs
    • Energia
  • Tiva-C, Hercules, CCXXXX ARM Technical Forums
    • General
    • SensorTag
    • Tiva-C, Hercules, CC3XXX Launchpad Booster Packs
    • Code Vault
    • Projects
    • Compilers and IDEs
    • Development Kits and Custom Boards
  • Beagle ARM Cortex A8 Technical Forums
    • General
    • Code Snippets and Scripts
    • Cases, Capes and Plugin Boards
    • Projects
  • General Electronics Forum
    • General Electronics
    • Other Microcontrollers
  • Connect
    • Embedded Systems/Test Equipment Deals
    • Buy, Trade and Sell
    • The 43oh Store
    • Community Projects
    • Fireside Chat
  • C2000 Technical Forums
    • General
    • Development Kits
    • Code Vault
    • Projects
    • BoosterPacks

Calendars

  • Community Calendar

Found 2 results

  1. I am interfacing LM35 and SIM900 using MSP430F5529 board . For this purpose i am using Energia software . As we all know arduino code is compatible in Energia . Hence , I have used the same code that i used in Arduino Uno . The code works fine and i get my thingspeak channel updated with every HTTP request however , when i use Energia , it doesnt show any error , neither does it show/update my thingspeak channel . I had used Pin 7 and 8 for receiving and transmitting in Arduino . In Msp430 , I have used Pin P3.4 and P3.3 for receiving and transmitting . My Energia code is as follows - #include <SoftwareSerial.h> #include <String.h> SoftwareSerial mySerial(P3_4, P3_3); boolean pin2=LOW,pin3=LOW,pin4=LOW,pin5=LOW,pin6=LOW; float temp=0.0; void setup() { mySerial.begin(9600); // the GPRS baud rate Serial.begin(9600); // the GPRS baud rate pinMode(2,INPUT); pinMode(3,INPUT); pinMode(4,INPUT); pinMode(5,INPUT); pinMode(6,INPUT); delay(1000); } void loop() { temp=analogRead(A0); temp=temp*0.4887; delay(2); Send2Pachube(); if (mySerial.available()) Serial.write(mySerial.read()); } void Send2Pachube() { mySerial.println("AT"); delay(1000); mySerial.println("AT+CPIN?"); delay(1000); mySerial.println("AT+CREG?"); delay(1000); mySerial.println("AT+CGATT?"); delay(1000); mySerial.println("AT+CIPSHUT"); delay(1000); mySerial.println("AT+CIPSTATUS"); delay(2000); mySerial.println("AT+CIPMUX=0"); delay(2000); ShowSerialData(); mySerial.println("AT+CSTT=\"aircelgprs\"");//start task and setting the APN, delay(1000); ShowSerialData(); mySerial.println("AT+CIICR");//bring up wireless connection delay(3000); ShowSerialData(); mySerial.println("AT+CIFSR");//get local IP adress delay(2000); ShowSerialData(); mySerial.println("AT+CIPSPRT=0"); delay(3000); ShowSerialData(); mySerial.println("AT+CIPSTART=\"TCP\",\"api.thingspeak.com\",\"80\"");//start up the connection delay(6000); ShowSerialData(); mySerial.println("AT+CIPSEND");//begin send data to remote server delay(4000); ShowSerialData(); String str="GET https://api.thingspeak.com/update?api_key=--------C&field1=" + String(temp); mySerial.println(str);//begin send data to remote server delay(4000); ShowSerialData(); mySerial.println((char)26);//sending delay(5000);//waitting for reply, important! the time is base on the condition of internet mySerial.println(); ShowSerialData(); mySerial.println("AT+CIPSHUT");//close the connection delay(100); ShowSerialData(); } void ShowSerialData() { while(mySerial.available()!=0) Serial.write(mySerial.read()); }
  2. Hey all, I'm relatively new to all this and I have been trying to get a temperature sensor to work with the launchpad. As in my previous posts I was trying for the DS18b20. I have the port of the code project on the back burner because there is a hell of a lot I need to learn to be able to port that over. So just to get something off the ground I have been trying to use the LM35 to read some temps. Here is the code I'm running float tempC; float tempF; void setup() { Serial.begin(9600); } void loop() { tempC = analogRead(6); //read the value from the sensor hooked up to pin 6 tempC = (3.3 * tempC * 100.0)/1024.0; //convert the analog data to temperature (Assuming 10bit ADC and 3.3v ref voltage I suspect this is where I'm screwing up) tempF = ((9.0*tempC)/5.0)+32.0; Serial.println(tempC); Serial.println(""); Serial.println(tempF); Serial.println(""); delay(1000); } The issue is that It is showing very high values. Like the order of 178 c? I also tried chaning the tempC calculation to tempC = (tempC*100.0)/1024.0 It gets closer but still not quite. (I'm monitoring through the serial monitor and I have not made any changes to the jumper position to my 1.4 board) Any and all help is appreciated. Regards, Alex